Mandulás-diós linzerkoszorú recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 400 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- késhegynyi só
- 200 g lágy vaj/margarin
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 5 dkg vágott mandulapehely
- 2 tk kristálycukor
- 5 dkg cukrozott, darált dió
A díszítéshez:
- vaníliás porcukor
A töltelékhez:
- kb 30 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk lisztetett felületen. 4 cm-es, cakkos szélű formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Kissé felver tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval és mandulával és megszórjuk. A mandulásra kevés kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére. A leeső részeket újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt tésztákat, 180 fokon, kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.
A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, 2-2-t összeragasztunk és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









