Mandulás-diós linzerkoszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 400 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- késhegynyi só
- 200 g lágy vaj/margarin
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg vágott mandulapehely
- 2 tk kristálycukor
- 5 dkg cukrozott, darált dió
A díszítéshez:
- vaníliás porcukor
A töltelékhez:
- kb 30 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk lisztetett felületen. 4 cm-es, cakkos szélű formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Kissé felver tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval és mandulával és megszórjuk. A mandulásra kevés kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére. A leeső részeket újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt tésztákat, 180 fokon, kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.
A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, 2-2-t összeragasztunk és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »