Mandulás-diós linzerkoszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 narancs reszelt héja
- 400 g finomliszt
- 6 g sütőpor
- késhegynyi só
- 200 g lágy vaj/margarin
- 100 g porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek citromlé
A tészta lekenéséhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 5 dkg vágott mandulapehely
- 2 tk kristálycukor
- 5 dkg cukrozott, darált dió
A díszítéshez:
- vaníliás porcukor
A töltelékhez:
- kb 30 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 1 órát hideg helyen pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk lisztetett felületen. 4 cm-es, cakkos szélű formával kiszúrjuk, majd minden második közepét egy gyűszűvel szúrjuk ki.
Kissé felver tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval és mandulával és megszórjuk. A mandulásra kevés kristálycukrot szórunk mindegyik tetejére. A leeső részeket újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a kiszúrt tésztákat, 180 fokon, kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.
A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, 2-2-t összeragasztunk és porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »