Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulamag gluténmentesen recept

Mandulamag gluténmentesen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 36 dkg Nutri Free Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 2 ek gm holland kakaópor
    • 1 ek rumaroma

    Krém:

    • 3 L-es egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg kristálycukor
    • 18 dkg vaj
    • 3 ek mandulaaroma (kb 15 ml)

    Elkészítése:

    A pontosan kimért lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, kakaót és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a rumaromát és az egészet alaposan összegyúrjuk.

    A tésztából csipetnyi mennyiségeket csípünk és golyókat formálunk, majd ezeket egyenként belenyomkodjuk egy-egy mandulamag formába (a tésztát úgy egyengessük el a formában, hogy kövesse annak vonalát, azaz a tészta közepén is legyen mélyedés).

    A tésztával kinyomkodott formákat tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

    Ha megsült még forrón, a formákból egyesével, egy-egy koppintással kiesnek a megsült tészták. Hagyjuk kihűlni, majd később összeszedhetjük halomra.

    A megüresedett formákat áttöröljük egy száraz papírtörlővel és tölthetjük a következő adagot.

    A krémhez a tojásokat a kristálycukorral kézi robotgép habverőjével jó habosra keverjük, majd átöntjük egy vastag aljú fazékba és nagyon kicsi, nagyon lassú tűzön (tehetünk a gázrózsára lángelosztót is) sűrűre főzzük. Figyeljünk rá, mert nagyon gyorsan le tud égni!

    Ha besűrűsödött, akkor langyosra hűtjük és beletesszük a szobahőmérsékletű vajat és a mandulaaromát, majd kézi robotgép habverőjével jó simára eldolgozzuk a krémet.

    1 mokkáskanálnyi krémmel összeragasztunk 2 db kisült tésztát, vigyázva, hogy a süti oldalán ne folyjon ki a krém.

    Porcukorral megszórva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá