Mandulamag gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 36 dkg Nutri Free Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 ek gm holland kakaópor
  • 1 ek rumaroma

Krém:

  • 3 L-es egész tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 18 dkg vaj
  • 3 ek mandulaaroma (kb 15 ml)

Elkészítése:

A pontosan kimért lisztben elmorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, darált diót, kakaót és összeforgatjuk. Hozzáadjuk a rumaromát és az egészet alaposan összegyúrjuk.

A tésztából csipetnyi mennyiségeket csípünk és golyókat formálunk, majd ezeket egyenként belenyomkodjuk egy-egy mandulamag formába (a tésztát úgy egyengessük el a formában, hogy kövesse annak vonalát, azaz a tészta közepén is legyen mélyedés).

A tésztával kinyomkodott formákat tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.

Ha megsült még forrón, a formákból egyesével, egy-egy koppintással kiesnek a megsült tészták. Hagyjuk kihűlni, majd később összeszedhetjük halomra.

A megüresedett formákat áttöröljük egy száraz papírtörlővel és tölthetjük a következő adagot.

A krémhez a tojásokat a kristálycukorral kézi robotgép habverőjével jó habosra keverjük, majd átöntjük egy vastag aljú fazékba és nagyon kicsi, nagyon lassú tűzön (tehetünk a gázrózsára lángelosztót is) sűrűre főzzük. Figyeljünk rá, mert nagyon gyorsan le tud égni!

Ha besűrűsödött, akkor langyosra hűtjük és beletesszük a szobahőmérsékletű vajat és a mandulaaromát, majd kézi robotgép habverőjével jó simára eldolgozzuk a krémet.

1 mokkáskanálnyi krémmel összeragasztunk 2 db kisült tésztát, vigyázva, hogy a süti oldalán ne folyjon ki a krém.

Porcukorral megszórva kínáljuk.