Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mandulamag recept

Mandulamag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 ml mandulaaroma
    • 1 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 3 evőkanál liszt
    • 3 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 15 ml mandulaaroma

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a formába nyomkodjuk, kisütjük. (Én 180 fokon 20 percig sütöttem- sütőfüggő!).

    A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A két krémet összekeverjük, majd megtöltjük a magokat.

    Tipp:

    Nekem maradt meg a krémből. De nem veszett kárba, 3 fagyis kehelybe raktam babapiskótát, arra krém, ismét babapiskóta, majd krémmel zártam. Tetejére egy kis csokit reszeltem, és kész is a mandulás pohárkrém :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá