Mandulamag

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 15 ml mandulaaroma
  • 1 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 ml mandulaaroma

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan a formába nyomkodjuk, kisütjük. (Én 180 fokon 20 percig sütöttem- sütőfüggő!).

A krémhez a tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, felfőzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát. A két krémet összekeverjük, majd megtöltjük a magokat.

Tipp:

Nekem maradt meg a krémből. De nem veszett kárba, 3 fagyis kehelybe raktam babapiskótát, arra krém, ismét babapiskóta, majd krémmel zártam. Tetejére egy kis csokit reszeltem, és kész is a mandulás pohárkrém :)