Málnazselés vargabéles muffin recept
Hozzávalók:
- 10 dkg cérnametélt
- 25 dkg túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek tejföl
- csipet só
- 1 cs réteslap
- kb 10 dkg olvasztott vaj
Málnazseléhez:
- 20 dkg málnalekvár
- 50 ml víz
- 7 g étkezési zselatin
Elkészítése:
A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10 * 10 cm-es négyzetekre szabjuk, ezután a muffinforma mélyedéseibe 4-5 db négyzetet teszünk ellentétesen egymásra.
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojást szétválasztjuk. A fehérjét a sóval lágy habbá verjük. A tojássárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük. Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és a kiszúrt málnazselével díszítjük.