Málnazselés vargabéles muffin recept

Hozzávalók:
- 10 dkg cérnametélt
- 25 dkg túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek tejföl
- csipet só
- 1 cs réteslap
- kb 10 dkg olvasztott vaj
Málnazseléhez:
- 20 dkg málnalekvár
- 50 ml víz
- 7 g étkezési zselatin
Elkészítése:
A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10 * 10 cm-es négyzetekre szabjuk, ezután a muffinforma mélyedéseibe 4-5 db négyzetet teszünk ellentétesen egymásra.
A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojást szétválasztjuk. A fehérjét a sóval lágy habbá verjük. A tojássárgáját a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.
A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük. Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.
Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és a kiszúrt málnazselével díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »