Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás-kókuszos szelet recept

Málnás-kókuszos szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói 25 x 38 cm-es tepsihez:

    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg margarin
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpor
    • reszelt citromhéj
    • 2 dl tej
    • csipet só

    Töltelék hozzávalói:

    • 60 dkg málna
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután alaposan keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejet. Addig keverjük, hogy egy sima állagú masszát kapjunk.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután egy spatulával egyenletesen simítsuk el a tepsiben.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, hogy szép világos zsemleszínű legyen a tészta. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

    Ameddig a tészta sül, készítsük el a tölteléket.

    A málnát tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

    A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Addig verjük, még egy közepesen kemény habot kapunk.

    A közepesen kemény habhoz először óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd az alaposan lecsepegtetett málnát.
    Ezután a málnás-kókuszos habot kenjük rá az elősütött tészta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.

    Helyezzük vissza a sütőbe, majd 30-35 perc alatt süssük a tetejét szép világos színűre.(én amikor visszahelyeztem a sütőbe, kicsit lejjebb vettem a hőfokot, hogy a hab szép lassan száradjon meg a tésztán)

    A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki az ajtaját, és úgy hagyjuk langyosra hűlni a süteményt.

    Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hűtsük ki egészen.

    Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá