Málnás-kókuszos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Málnás-kókuszos szelet

Hozzávalók:

Tészta hozzávalói 25 x 38 cm-es tepsihez:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 4 db tojássárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl tej
  • csipet só

Töltelék hozzávalói:

  • 60 dkg málna
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A puha margarint keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. Mindegyik hozzáadása után keverjük alaposan össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a masszához. Ezután alaposan keverjük össze, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejet. Addig keverjük, hogy egy sima állagú masszát kapjunk.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát. Ezután egy spatulával egyenletesen simítsuk el a tepsiben.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, hogy szép világos zsemleszínű legyen a tészta. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)

Ameddig a tészta sül, készítsük el a tölteléket.

A málnát tegyük bele egy szűrőbe, és alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot. Addig verjük, még egy közepesen kemény habot kapunk.

A közepesen kemény habhoz először óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket, majd az alaposan lecsepegtetett málnát.
Ezután a málnás-kókuszos habot kenjük rá az elősütött tészta tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.

Helyezzük vissza a sütőbe, majd 30-35 perc alatt süssük a tetejét szép világos színűre.(én amikor visszahelyeztem a sütőbe, kicsit lejjebb vettem a hőfokot, hogy a hab szép lassan száradjon meg a tésztán)

A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd résnyire nyissuk ki az ajtaját, és úgy hagyjuk langyosra hűlni a süteményt.

Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt a sütemény tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.