Málnalekváros sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 16 cm-es formához:
- málnalekvár (én most boltit használtam, de ha otthon készíted mirelit málnából, akkor ízlés szerint plusz cukor)
Alaphoz:
- 120 g zabkeksz
- 70 g olvasztott vaj
Krémhez:
- 250 g krémsajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 2,5 dl tejszín
- 4,5 dkg kukorica keményítő
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy vaníliaaroma
- 100 g cukor
Elkészítése:
A torta aljához a kekszet ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel.
Egy sütőpapírral bélelt 16 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a sajttorta krémjéhez az összes hozzávalót, majd ráöntjük a kihűlt keksz alapra.
A formát csomagoljuk alufóliába jó alaposan, majd a tepsire helyezve öntsük fel körülbelül 1 ujjnyi vastagon forró vízzel és így süssük kb 1 órán keresztül. Akkor jó, mikor már csak a közepe remeg kicsit.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Lágy málna (vagy ízlés szerint más, fanyarabb gyümölcs) lekvárral leöntve a szeletet tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »