Málnalekváros sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 16 cm-es formához:
- málnalekvár (én most boltit használtam, de ha otthon készíted mirelit málnából, akkor ízlés szerint plusz cukor)
Alaphoz:
- 120 g zabkeksz
- 70 g olvasztott vaj
Krémhez:
- 250 g krémsajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 2,5 dl tejszín
- 4,5 dkg kukorica keményítő
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy vaníliaaroma
- 100 g cukor
Elkészítése:
A torta aljához a kekszet ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel.
Egy sütőpapírral bélelt 16 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a sajttorta krémjéhez az összes hozzávalót, majd ráöntjük a kihűlt keksz alapra.
A formát csomagoljuk alufóliába jó alaposan, majd a tepsire helyezve öntsük fel körülbelül 1 ujjnyi vastagon forró vízzel és így süssük kb 1 órán keresztül. Akkor jó, mikor már csak a közepe remeg kicsit.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Lágy málna (vagy ízlés szerint más, fanyarabb gyümölcs) lekvárral leöntve a szeletet tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »