Málnalekváros sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 16 cm-es formához:
- málnalekvár (én most boltit használtam, de ha otthon készíted mirelit málnából, akkor ízlés szerint plusz cukor)
Alaphoz:
- 120 g zabkeksz
- 70 g olvasztott vaj
Krémhez:
- 250 g krémsajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 2,5 dl tejszín
- 4,5 dkg kukorica keményítő
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy vaníliaaroma
- 100 g cukor
Elkészítése:
A torta aljához a kekszet ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel.
Egy sütőpapírral bélelt 16 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a sajttorta krémjéhez az összes hozzávalót, majd ráöntjük a kihűlt keksz alapra.
A formát csomagoljuk alufóliába jó alaposan, majd a tepsire helyezve öntsük fel körülbelül 1 ujjnyi vastagon forró vízzel és így süssük kb 1 órán keresztül. Akkor jó, mikor már csak a közepe remeg kicsit.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Lágy málna (vagy ízlés szerint más, fanyarabb gyümölcs) lekvárral leöntve a szeletet tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »