Málnalekváros sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 16 cm-es formához:
- málnalekvár (én most boltit használtam, de ha otthon készíted mirelit málnából, akkor ízlés szerint plusz cukor)
Alaphoz:
- 120 g zabkeksz
- 70 g olvasztott vaj
Krémhez:
- 250 g krémsajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejföl
- 2,5 dl tejszín
- 4,5 dkg kukorica keményítő
- 1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy vaníliaaroma
- 100 g cukor
Elkészítése:
A torta aljához a kekszet ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel.
Egy sütőpapírral bélelt 16 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Hagyjuk kihűlni.
Összekeverjük a sajttorta krémjéhez az összes hozzávalót, majd ráöntjük a kihűlt keksz alapra.
A formát csomagoljuk alufóliába jó alaposan, majd a tepsire helyezve öntsük fel körülbelül 1 ujjnyi vastagon forró vízzel és így süssük kb 1 órán keresztül. Akkor jó, mikor már csak a közepe remeg kicsit.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.
Lágy málna (vagy ízlés szerint más, fanyarabb gyümölcs) lekvárral leöntve a szeletet tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









