Málnalekváros sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 16 cm-es formához:

  • málnalekvár (én most boltit használtam, de ha otthon készíted mirelit málnából, akkor ízlés szerint plusz cukor)

Alaphoz:

  • 120 g zabkeksz
  • 70 g olvasztott vaj

Krémhez:

  • 250 g krémsajt
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2,5 dl tejszín
  • 4,5 dkg kukorica keményítő
  • 1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy vaníliaaroma
  • 100 g cukor

Elkészítése:

A torta aljához a kekszet ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel.

Egy sütőpapírral bélelt 16 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Hagyjuk kihűlni.

Összekeverjük a sajttorta krémjéhez az összes hozzávalót, majd ráöntjük a kihűlt keksz alapra.

A formát csomagoljuk alufóliába jó alaposan, majd a tepsire helyezve öntsük fel körülbelül 1 ujjnyi vastagon forró vízzel és így süssük kb 1 órán keresztül. Akkor jó, mikor már csak a közepe remeg kicsit.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Lágy málna (vagy ízlés szerint más, fanyarabb gyümölcs) lekvárral leöntve a szeletet tálaljuk.