Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnahabos piskóta recept

Málnahabos piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók egy 25*37 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 dkg kristálycukor
    • 10 dkg búzaliszt
    • 1 tk citrom reszelt héja
    • csipet só

    Krém:

    • 40 gramm vaníliás pudingpor (főzős)
    • 3 dl tej
    • ízlés szerint cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 25 dkg friss málna

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk, végül a citromhéjjal elkevert lisztet is beleforgatjuk óvatosan.

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A krémhez a pudingport cukorral összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.

    A megmosott málnát pürésítjük, sűrű szövésű szűrőn átszűrjük és a kihűtött pudinghoz keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémbe forgatjuk óvatosan.

    A megsült, kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Annyi krémet félrerakunk, hogy a tetejét is be tudjuk vonni.

    Tálaláskor kockákra szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá