Málnahabos piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Málnahabos piskóta

Hozzávalók egy 25*37 cm-es tepsihez:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 10 dkg búzaliszt
  • 1 tk citrom reszelt héja
  • csipet só

Krém:

  • 40 gramm vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg friss málna

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk, végül a citromhéjjal elkevert lisztet is beleforgatjuk óvatosan.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A krémhez a pudingport cukorral összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.

A megmosott málnát pürésítjük, sűrű szövésű szűrőn átszűrjük és a kihűtött pudinghoz keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémbe forgatjuk óvatosan.

A megsült, kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Annyi krémet félrerakunk, hogy a tetejét is be tudjuk vonni.

Tálaláskor kockákra szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!