Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-sárgabarackos kevert pite recept

Mákos-sárgabarackos kevert pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
    A mérce a joghurtos és kefíres pohár (a 130 g-os).

    • 1 pohár natúr joghurt
    • 1 pohár kefír
    • 1 pohár darált mák
    • 1 pohár olaj
    • 1 pohár kristálycukor
    • 1 pohár barna nádcukor
    • 3 pohár finomliszt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 8 szem sárgabarack (felezett)
    • 1 teáskanál zsír vagy vaj
    • a szóráshoz 1 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefírt, az olajat, a tojásokat, a cukrokat és habverővel simára, habosra keveremjük a masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mákot. Az egészet alaposan összekeverjük.

    A tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral, liszttel megszórjuk, majd beleöntöm a mákos masszát és elsimítjuk. A tetejét kitesszük felezett sárgabarackkal.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

    Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá