Mákos-sárgabarackos kevert pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
A mérce a joghurtos és kefíres pohár (a 130 g-os).
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 pohár kefír
- 1 pohár darált mák
- 1 pohár olaj
- 1 pohár kristálycukor
- 1 pohár barna nádcukor
- 3 pohár finomliszt
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 8 szem sárgabarack (felezett)
- 1 teáskanál zsír vagy vaj
- a szóráshoz 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefírt, az olajat, a tojásokat, a cukrokat és habverővel simára, habosra keveremjük a masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mákot. Az egészet alaposan összekeverjük.
A tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral, liszttel megszórjuk, majd beleöntöm a mákos masszát és elsimítjuk. A tetejét kitesszük felezett sárgabarackkal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.