Mákos-sárgabarackos kevert pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mákos-sárgabarackos kevert pite

Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
A mérce a joghurtos és kefíres pohár (a 130 g-os).

  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 pohár kefír
  • 1 pohár darált mák
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1 pohár barna nádcukor
  • 3 pohár finomliszt
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 szem sárgabarack (felezett)
  • 1 teáskanál zsír vagy vaj
  • a szóráshoz 1 evőkanál porcukor

Elkészítése:

Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefírt, az olajat, a tojásokat, a cukrokat és habverővel simára, habosra keveremjük a masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a mákot. Az egészet alaposan összekeverjük.

A tepsit kikenjük vajjal vagy zsírral, liszttel megszórjuk, majd beleöntöm a mákos masszát és elsimítjuk. A tetejét kitesszük felezett sárgabarackkal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

Ha langyosra hűlt, akkor szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.