Mákos rácsos pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék :
- 20 dkg mák
- 2 dl tej
- 1 evőkanál margarin
- 6 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 darab közepes alma ( lereszelve )
- 1/2 citrom leve és héja
Elkészítése:
Töltelék :
A mákot felfőzzük a tejben a cukorral, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint, a levétől kinyomkodott reszelt almát, a citrom héját és levét is.
Kihűtjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje kemény habját.
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2/3-ad részét kinyújtjuk és egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rásimítjuk a tölteléket, majd a maradék tésztából rácsokat készítünk.
Tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.