Mákos rácsos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék :
- 20 dkg mák
- 2 dl tej
- 1 evőkanál margarin
- 6 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 darab közepes alma ( lereszelve )
- 1/2 citrom leve és héja
Elkészítése:
Töltelék :
A mákot felfőzzük a tejben a cukorral, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint, a levétől kinyomkodott reszelt almát, a citrom héját és levét is.
Kihűtjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje kemény habját.
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2/3-ad részét kinyújtjuk és egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rásimítjuk a tölteléket, majd a maradék tésztából rácsokat készítünk.
Tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »