Mákos rácsos pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék :
- 20 dkg mák
- 2 dl tej
- 1 evőkanál margarin
- 6 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 darab közepes alma ( lereszelve )
- 1/2 citrom leve és héja
Elkészítése:
Töltelék :
A mákot felfőzzük a tejben a cukorral, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint, a levétől kinyomkodott reszelt almát, a citrom héját és levét is.
Kihűtjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje kemény habját.
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2/3-ad részét kinyújtjuk és egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Rásimítjuk a tölteléket, majd a maradék tésztából rácsokat készítünk.
Tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percig sütjük.
Kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »