Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-meggyes omlós pite recept

Mákos-meggyes omlós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 125 g finomliszt
    • 120 g sertészsír
    • 80 g porcukor
    • fél cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 ek tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor vagy vanília paszta ízlés szerint

    Töltelék:

    • 200 g darált mák
    • 100-120 g porcukor
    • 1 citrom héja
    • kb 2-3 marék meggy
    • 2 ek búzadara
    • csipet só

    Továbbá:

    • kevés búzadara
    • 2 ek habtejszín

    Elkészítése:

    A lisztet a sót, porcukrot, vaníliát és sütőport elkeverjük majd a zsírral, tejföllel elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal. Amikor kész hozzáadjuk a tojást. Jól gyúrható homogén tésztát kell kapnunk. Minimum 20 percet hűtőben pihentetjük.

    A mákot a cukorral, reszelt citromhéjjal, meggyel illetve a búzadarával elkeverjük. Ha nagyon száraz, akkor a meggy levével vagy pár ek tejjel lazithatjuk. A masszát szintén pihentetjük.

    A tésztát ketté osztjuk, majd mind két darabot tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyiket tepsibe helyezzük, ha szükséges egy pici búzadarával megszórjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és a maradék tésztával befedjük.

    A tetejét 2 ek habtejszínnel lekenjük és megszúrkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 180 fokon alul-felül sütéssel kb 25-30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá