Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Továbbá:
Elkészítése:
A lisztet a sót, porcukrot, vaníliát és sütőport elkeverjük majd a zsírral, tejföllel elmorzsoljuk gyors mozdulatokkal. Amikor kész hozzáadjuk a tojást. Jól gyúrható homogén tésztát kell kapnunk. Minimum 20 percet hűtőben pihentetjük.
A mákot a cukorral, reszelt citromhéjjal, meggyel illetve a búzadarával elkeverjük. Ha nagyon száraz, akkor a meggy levével vagy pár ek tejjel lazithatjuk. A masszát szintén pihentetjük.
A tésztát ketté osztjuk, majd mind két darabot tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyiket tepsibe helyezzük, ha szükséges egy pici búzadarával megszórjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és a maradék tésztával befedjük.
A tetejét 2 ek habtejszínnel lekenjük és megszúrkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon. 180 fokon alul-felül sütéssel kb 25-30 percig sütjük.