Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-mákos süti recept

Sárgabarackos-mákos süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A barackos réteghez:

    • 750 g sárgabarack
    • 2 ek búzadara
    • 1 kk vaj

    A mákos tésztához:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 16 dkg liszt
    • 6 g sütőpor
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 60 ml tej
    • 10 dkg darált mák

    Tetejére:

    • 1 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
    • 1 ek víz
    • 50 g szeletelt mandula
    • 1 kk vaj

     

    Elkészítése:

    A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd negyedeljük. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, az egészet kivajazzuk, és a barackdarabokat héjukkal lefelé helyezzük bele. Meghintjük grízzel, hogy felszívja a gyümölcs levét sütés közben.

    A porcukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, majd a tejjel felváltva a habos masszához adjuk. Közben folyamatosan keverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk. Végül beleforgatjuk a cukorral elkevert darált mákot. A tésztát ráöntjük a barackokra, és egyenletesen elsimítjuk.

    A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, egy kis teflon serpenyőben vajon megpirítjuk a mandulát. Ügyeljünk rá, hogy csak enyhén piruljon, ne legyen túl sötét.

    A sütés után hagyjuk a süteményt 3-4 percig hűlni a formában, majd vágjuk körbe a szélét. Helyezzünk egy rácsot a tetejére, és óvatosan fordítsuk meg a süteményt. Ezután húzzuk le róla a sütőpapírt.

    A sárgabaracklekvárt egy kevés vízzel forrósítsuk fel, majd ezzel kenjük meg a sütemény tetején lévő barackokat. Azonnal szórjuk rá a pirított mandulát, hogy szépen rátapadjon. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá