Hozzávalók:
A barackos réteghez:
A mákos tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, majd negyedeljük. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, az egészet kivajazzuk, és a barackdarabokat héjukkal lefelé helyezzük bele. Meghintjük grízzel, hogy felszívja a gyümölcs levét sütés közben.
A porcukrot a tojásokkal és a vajjal habosra keverjük. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, majd a tejjel felváltva a habos masszához adjuk. Közben folyamatosan keverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk. Végül beleforgatjuk a cukorral elkevert darált mákot. A tésztát ráöntjük a barackokra, és egyenletesen elsimítjuk.
A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, egy kis teflon serpenyőben vajon megpirítjuk a mandulát. Ügyeljünk rá, hogy csak enyhén piruljon, ne legyen túl sötét.
A sütés után hagyjuk a süteményt 3-4 percig hűlni a formában, majd vágjuk körbe a szélét. Helyezzünk egy rácsot a tetejére, és óvatosan fordítsuk meg a süteményt. Ezután húzzuk le róla a sütőpapírt.
A sárgabaracklekvárt egy kevés vízzel forrósítsuk fel, majd ezzel kenjük meg a sütemény tetején lévő barackokat. Azonnal szórjuk rá a pirított mandulát, hogy szépen rátapadjon. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük.