Pozsonyi táska recept

Hozzávalók 40 db-hoz:
Az élesztős omlós tésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg puha margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tejföl
- 2 dkg élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
A diós töltelékhez:
- 5 dkg mazsola
- fél dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- fél citrom reszelt héja
Elkészítése:
Ha pihentetés nélkül nélkül kívánunk dolgozni a tésztával,először a tölteléket készítjük el:
a a mazsolát forró vízben megmossuk,lecsepegtetjük,apróra vágjuk.
Felforraljuk a tejet a cukorral,vaníliás cukorral és leforrázzuk vele a diót. Összekeverjük a mazsolával és a reszelt citromhéjjal és hűlni hagyjuk.
Elkészítjük az élesztős omlós tésztát:
Eldolgozzuk a liszben a margarint,hozzáadjuk a porcukrot,a sót,reszelt citromhéjat,vmint a langyos tejfölben elkevert tojást és élesztőt. Összegyúrjuk,cipót formálunk belőle és pihentetés nélkül kinyújtjuk. Ha másnap akarjuk sütni,akkor folpackba csomagoljuk és a hűtőbe tesszük. A tésztából 8-10 cm átmérőjü korongokat szúrunk ki.
Mindegyik közepébe 1-1 kanálka tölteléket púpozunk,szegélyüket megkenjük tojásfehérjével.,félbehajtjuk és a széleiket recés pogácsaszaggatóval lenyomkodjuk. Sütőpapírral kibélelünk 2 tepsit és lerakosgatjuk a táskákat. A tetejüket megkenjük tojássárgájával. 30 percig kelni hagyjuk,majd előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Mákkal is megtölthetjük.
A töltelék elkészítése a dióséval megegyező.
Változtatás:
Tejszínnel-rummal lazított gesztenyemasszával,cukorszirupban péppé főzött narancshéjjal is tölthetjük.
Minden ami a cukrászatban a ” pozsonyi” jelzőt viseli,diós és mákos töltelékkel,1 hétig biztosan elálló finomságot jelent,amilyen a patkó,a kifli,a táska formájú pompás sütemény
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »