Diós, rumos, kávés szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tejföl
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- 2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
- 10-15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.
A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes-e). Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét, a harmadikba pedig rumot keverünk (kóstolást itt is végezzünk). Ha kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.
Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön ,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk .Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »