Diós, rumos, kávés szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tejföl
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- 2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
- 10-15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.
A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes-e). Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét, a harmadikba pedig rumot keverünk (kóstolást itt is végezzünk). Ha kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.
Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön ,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk .Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.