Diós, rumos, kávés szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tejföl
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
- rum vagy rumaroma ízlés szerint
- 2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
- 10-15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.
A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes-e). Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét, a harmadikba pedig rumot keverünk (kóstolást itt is végezzünk). Ha kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.
Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön ,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk .Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »