Diós, rumos, kávés szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós, rumos, kávés szelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 db tojás
  • 80 g étkezési keményítő vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • 2 kávéskanál kávépor vagy cappuccino vagy lefőzött erős feketekávé
  • 10-15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 25 dkg vaj

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukrokkal, sóval jó habosra keverjük, hozzáadjuk kanalanként a tejfölt, azzal tovább keverjük, végül a sütőporral elkevert lisztet apránként hozzászitáljuk,majd a darált diót is belekeverjük.Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát).Kihűtjük, majd elvágjuk hosszában 2 helyen, tehát 3 lapot kapunk így.

A krémhez a tojásokat a keményítővel és kevés tejjel simára keverjük.A többi tejet felforraljuk,majd a forró tejet ráöntjük a tojásokra,visszaöntjük a lábasba és sűrűre főzzük alacsony lángon.Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrot (kóstoljuk meg elég édes-e). Ezután 3 felé vesszük,az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kávét, a harmadikba pedig rumot keverünk (kóstolást itt is végezzünk). Ha kihűltek a krémek a vajat 3 fele osztjuk és robotgéppel belekeverjük a krémekbe.

Megtöltjük a lapokat:az első tésztára a rumos krémet simítjuk,befedjük a második lappal arra a kávés krém jön ,befedjük a harmadik lappal és arra a vaníliás krémet simítjuk .Érdemes betenni 1 éjszakára hideg helyre hogy jól összeérjenek az ízek.