Csupa diós szelet Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Diós lap (ebből a mennyiségből 3 db 30*40 cm-es lap lesz):
- 3*5 tojás
- 3*10 dkg porcukor
- 3*9 dkg liszt
- 3*7 dkg darált dió
- 3*0,5 zacskó sütőpor
- 3*3 ek víz
Diós krém:
- 14 dkg liszt
- 9 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 27 dkg kristálycukor
- 25 dkg teavaj
- 25 dkg margarin
- 25 dkg darált dió
- 1 ü rumaroma (elhagyható)
Tetejére:
- kb 10 dkg csoki
- kb 1 ek margarin
- 1 ek olaj
- kevés diós krém
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
5 tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük 10 dkg porcukorral és 3 ek vízzel. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. 7 dkg diót és 9 dkg lisztet elkeverünk fél zacskó sütőporral. A habhoz adjuk a sárgákat és a lisztes keveréket felváltva, óvatosan, figyelve arra, hogy ne törjük össze a habot! Jól elkeverjük.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha megsült, akkor langyosra hűtjük, majd lehúzzuk róla a papírt.
A maradék alapanyagokból újabb két lapot sütünk.
A tej felét felforraljuk, majd hozzádjuk a cukrokat és addig keverjük, amíg elolvad. A maradék tejben elkeverjük csomómentesen a lisztet, majd a forró tejhez adjuk folyamatos keverés mellett. Sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről és gyors mozdulatokkal belekeverjük a sárgákat (a forró krémben meg fognak főni!).
A krémet időnként megkevergetve kihűtjük. A margarint és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd apránként a péphez adjuk, végül a diót keverjük el benne. Aki szerti tehet bele rumaromát is.
A lapokat betöltjük a krémmel, hagyva keveset a díszítéshez.
A mázhoz a csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd egyenletesen rásimítjuk a sütemény tetejére, majd hagyjuk megdermedni.
A maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.
Esetleg úgy is lehet készíteni, hogy a krém alá barack lekvárt kenünk. Így is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »