Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csoda finom mákos krémes recept

Csoda finom mákos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg őrölt mák
    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg cukor
    • egy csipet só
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 reszelt alma

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 tasak vanília ízű pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 1 reszelt citrom héja
    • 15 dkg margarin

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Tepsi méret: 20*30 cm

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

    A mákot keverjük össze a liszttel, sóval és sütőporral.

    Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. A fehérjéket a sóval verjük kemény habbá.

    Óvatosan forgassuk bele a habba a sárga masszát és a mákos-lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a reszelt almát és finoman keverjük össze.

    Béleljük ki a tepsit sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel, majd simítsuk bele a mákos masszát és toljuk be az előmelegített sütőbe

    Süssük körülbelül 35-40 percig. Végezzünk tűpróbát!

    Vegyük ki a tepsit a sütőből, hagyjuk a lapot langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. Ha teljesen kihűlt vízszintesen vágjuk ketté.

    A krémhez keverjük el csomómentesen a tejben a pudingport és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a citrom héját és a puha margarint, majd verjük fel elektromos habverővel.

    Kenjük a krémet az alsó lapra, majd fedjük be a másik lappal.

    Verjük fel kemény habbá a jól behűtött tejszínt, majd kenjük a süti tetejére.

    Szórjunk a tetejére kakaóport. Tegyük hűvös helyre néhány órára, majd szeletelve tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá