Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
Tepsi méret: 20*30 cm
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A mákot keverjük össze a liszttel, sóval és sütőporral.
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. A fehérjéket a sóval verjük kemény habbá.
Óvatosan forgassuk bele a habba a sárga masszát és a mákos-lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a reszelt almát és finoman keverjük össze.
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel, majd simítsuk bele a mákos masszát és toljuk be az előmelegített sütőbe
Süssük körülbelül 35-40 percig. Végezzünk tűpróbát!
Vegyük ki a tepsit a sütőből, hagyjuk a lapot langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. Ha teljesen kihűlt vízszintesen vágjuk ketté.
A krémhez keverjük el csomómentesen a tejben a pudingport és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a citrom héját és a puha margarint, majd verjük fel elektromos habverővel.
Kenjük a krémet az alsó lapra, majd fedjük be a másik lappal.
Verjük fel kemény habbá a jól behűtött tejszínt, majd kenjük a süti tetejére.
Szórjunk a tetejére kakaóport. Tegyük hűvös helyre néhány órára, majd szeletelve tálaljuk.