Csoda finom mákos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csoda finom mákos krémes

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg őrölt mák
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • egy csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 3 tojás
  • 1 reszelt alma

Krém:

  • 7 dl tej
  • 2 tasak vanília ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 reszelt citrom héja
  • 15 dkg margarin

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Tepsi méret: 20*30 cm

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A mákot keverjük össze a liszttel, sóval és sütőporral.

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. A fehérjéket a sóval verjük kemény habbá.

Óvatosan forgassuk bele a habba a sárga masszát és a mákos-lisztes keveréket, majd adjuk hozzá a reszelt almát és finoman keverjük össze.

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel, majd simítsuk bele a mákos masszát és toljuk be az előmelegített sütőbe

Süssük körülbelül 35-40 percig. Végezzünk tűpróbát!

Vegyük ki a tepsit a sütőből, hagyjuk a lapot langyosra hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen. Ha teljesen kihűlt vízszintesen vágjuk ketté.

A krémhez keverjük el csomómentesen a tejben a pudingport és a cukrot, majd főzzük sűrűre. Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a citrom héját és a puha margarint, majd verjük fel elektromos habverővel.

Kenjük a krémet az alsó lapra, majd fedjük be a másik lappal.

Verjük fel kemény habbá a jól behűtött tejszínt, majd kenjük a süti tetejére.

Szórjunk a tetejére kakaóport. Tegyük hűvös helyre néhány órára, majd szeletelve tálaljuk.