Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citrommázas félholdak recept

Citrommázas félholdak
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók

    Tészta:

    • 10 dkg magozott meggy
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 5 dkg mazsola
    • 1 csipet só
    • 2 dl tej
    • 12 g sütőpor
    • 5 dkg darált dió
    • 25 dkg finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
    • 25 dkg cukor
    • 10 dkg vaj

    Máz:

    • 1 citrom leve
    • 20 dkg porcukor

    Elkészítése

    A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a sütőport, a tejet és a csipet sót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Egy könnyű, lágy tésztát kapunk, amelyet két részre osztunk.

    Az egyik felébe csak mazsolát szórunk, a másik feléhez kakaóport és magozott meggyet keverünk. A kétféle tésztát egy 23 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük úgy, hogy egymás mellett legyenek a világos és a kakaós részek, így szép tarkán mutat majd a sütemény.

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a süteményt közepes hőfokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Amikor kivesszük a sütőből, még forrón a tetejére öntjük a citromlével kikevert porcukrot, amely mázzá dermed a sütemény tetején.

    Teljes kihűlés után pogácsaszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle, de ízlés szerint egyszerűen szeletekre is vághatjuk.

    Adag: 20-24 db

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek