Citrommázas félholdak recept

Hozzávalók
Tészta:
- 10 dkg magozott meggy
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg mazsola
- 1 csipet só
- 2 dl tej
- 12 g sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 25 dkg finomliszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Máz:
- 1 citrom leve
- 20 dkg porcukor
Elkészítése
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a sütőport, a tejet és a csipet sót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Egy könnyű, lágy tésztát kapunk, amelyet két részre osztunk.
Az egyik felébe csak mazsolát szórunk, a másik feléhez kakaóport és magozott meggyet keverünk. A kétféle tésztát egy 23 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük úgy, hogy egymás mellett legyenek a világos és a kakaós részek, így szép tarkán mutat majd a sütemény.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a süteményt közepes hőfokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Amikor kivesszük a sütőből, még forrón a tetejére öntjük a citromlével kikevert porcukrot, amely mázzá dermed a sütemény tetején.
Teljes kihűlés után pogácsaszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle, de ízlés szerint egyszerűen szeletekre is vághatjuk.
Adag: 20-24 db
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »