Hozzávalók
Tészta:
Máz:
Elkészítése
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a darált diót, a sütőport, a tejet és a csipet sót. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk. Egy könnyű, lágy tésztát kapunk, amelyet két részre osztunk.
Az egyik felébe csak mazsolát szórunk, a másik feléhez kakaóport és magozott meggyet keverünk. A kétféle tésztát egy 23 × 34 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük úgy, hogy egymás mellett legyenek a világos és a kakaós részek, így szép tarkán mutat majd a sütemény.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, majd a süteményt közepes hőfokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Amikor kivesszük a sütőből, még forrón a tetejére öntjük a citromlével kikevert porcukrot, amely mázzá dermed a sütemény tetején.
Teljes kihűlés után pogácsaszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle, de ízlés szerint egyszerűen szeletekre is vághatjuk.
Adag: 20-24 db