Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos bejglikifli recept

Mákos bejglikifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 3 dkg porcukor
    • 1 kk só
    • 7 dkg fagyos vaj
    • 6 dkg fagyos zsír
    • 15 g friss élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb 70 ml hideg tej

    Töltelék:

    • 15 dkg darált mák
    • 2 ek kekszmorzsa
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek baracklekvár
    • 1 ek méz
    • 10 dkg cukor
    • 2 dl víz

    Továbbá:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt.

    A tejben elkeverjük az élesztőt és a tojássárgáját, majd a a lisztes keverékhez öntjük és a egészet jól összegyúrjuk.

    A tésztát folpackba csomagolva, hideg helyen 60 percig pihentetjük.

    A töltelékhez, a vízből, cukorból és a mézből szirupot főzünk. A mákot összekeverjük a kekszmorzsával, majd hozzáadjuk a citrom héját a lekvárt és a szirupból annyit öntünk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

    A tésztát kb 40 cm-es kör alakúra nyújtjuk, elterítjük rajta a máktölteléket és 16 cikkre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

    A tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és kb 40 perc kelesztés után, 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá