Mákos bejgli (glutén, laktózmentes és cukormentes is) recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 g útifűmaghéj liszt
- 50 g vaj
- 150 ml laktózmentes tej
- 1 tk sütőpor
- 1 tk eritrit
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- gluténmentes liszt a nyújtáshoz
Töltelékhez:
- 300 g darált mák
- 150 g eritrit
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 narancs leve és reszelt héja
- 200 ml laktózmentes tej
- 1 tk őrölt fahéj
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összeforgatjuk, alaposan átgyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd alacsony láng felett kb 3-4 perc alatt lassan összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A pihentetett tésztát két részre osztjuk, mentes liszttel megintett felületen kinyújtjuk kb 20*25 cm-esre. Megkenjük a mákos krémmel úgy, hogy mind a négy szélén 2 cm üres részt hagyjunk. Széleiket behajtjuk, óvatosan feltekerjük.
Megkenjük a bejgliket tojássárgájával és hagyjuk hűvös helyen rászáradni. Ezután a fehérjével kenjük le, várunk míg rászárad. Utána tűvel körbeszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, fóliába tekerjük.