Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos bejgli (glutén, laktózmentes és cukormentes is) recept

Mákos bejgli (glutén, laktózmentes és cukormentes is)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 15 g útifűmaghéj liszt
    • 50 g vaj
    • 150 ml laktózmentes tej
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk eritrit
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • gluténmentes liszt a nyújtáshoz

    Töltelékhez:

    • 300 g darált mák
    • 150 g eritrit
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 1 narancs leve és reszelt héja
    • 200 ml laktózmentes tej
    • 1 tk őrölt fahéj

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összeforgatjuk, alaposan átgyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd alacsony láng felett kb 3-4 perc alatt lassan összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.

    A pihentetett tésztát két részre osztjuk, mentes liszttel megintett felületen kinyújtjuk kb 20*25 cm-esre. Megkenjük a mákos krémmel úgy, hogy mind a négy szélén 2 cm üres részt hagyjunk. Széleiket behajtjuk, óvatosan feltekerjük.

    Megkenjük a bejgliket tojássárgájával és hagyjuk hűvös helyen rászáradni. Ezután a fehérjével kenjük le, várunk míg rászárad. Utána tűvel körbeszúrkáljuk a bejgliket, mégegyszer lekenjük fehérjével és előmelegített sütőben 160 fokon aranybarnára sütjük. Ha langyosra hűlt, fóliába tekerjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá