Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-barackos kocka recept

Mákos-barackos kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Mákos piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g cukor
    • 150 g darált mák
    • 150 g finomliszt
    • 60 ml olaj
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só

    Krém:

    • 500 ml habtejszín
    • 250 g mascarpone
    • 4 evőkanál porcukor
    • 3 teáskanál zselatin
    • 1 doboz őszibarackbefőtt (480 g töltőtömegű)
    • vanília aroma (vagy őrlemény)

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A száraz alapanyagokat összeforgatjuk. Egy 25*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel.

    Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük a tojásokat, amíg kifehérdik és a térfogata meg nem háromszorozódik. Ekkor beleöntjük az olajat és jól beledolgozzuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a szárazanyagokat is vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.

    A piskótatésztát az előkészített tepsibe simítjuk és betoljuk a forró sütőbe. Kb 30-35 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd két lapba vágjuk.

    Krém:

    A barackot kibontjuk és felet félreteszünk a díszítéshez. Atöbbit feldaraboljuk és szűrőbe tesszük. A befőtt levét megtartjuk. A zselatint beáztatjuk annyi baracklébe, amennyi ellepi.

    A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát és teljesen felverjük.

    A zselatint mikróban pár pillanat alatt felolvasztjuk. Kevés krémmel simára keverjük, majd a többihez adjuk és gyorsan összedolgozzuk. A krémből kb 5 púpos evőkanálnyit elveszünk, ezt kenjük majd a tetejére. A nagyobb mennyiségű krémhez forgatjuk a feldarabolt barackot.

    Összeállítás:

    Az alsó lapot egy tálcára tesszük és meglocsoljuk a baracklé felével. Egyenletesen rákenjük a barackos krémet és rátesszük a másik lapot. Kissé rányomkodjuk a kezünkkel és rálocsoljuk a maradék baracklevet is. Rákenjük a félretett krémet és pár órára vagy egy éjszakára félretesszük.

    Felszeleteljük és ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá