Mákos-barackos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Mákos piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150 g cukor
- 150 g darált mák
- 150 g finomliszt
- 60 ml olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Krém:
- 500 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 4 evőkanál porcukor
- 3 teáskanál zselatin
- 1 doboz őszibarackbefőtt (480 g töltőtömegű)
- vanília aroma (vagy őrlemény)
Elkészítése:
Piskóta:
A száraz alapanyagokat összeforgatjuk. Egy 25*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel.
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük a tojásokat, amíg kifehérdik és a térfogata meg nem háromszorozódik. Ekkor beleöntjük az olajat és jól beledolgozzuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a szárazanyagokat is vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A piskótatésztát az előkészített tepsibe simítjuk és betoljuk a forró sütőbe. Kb 30-35 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd két lapba vágjuk.
Krém:
A barackot kibontjuk és felet félreteszünk a díszítéshez. Atöbbit feldaraboljuk és szűrőbe tesszük. A befőtt levét megtartjuk. A zselatint beáztatjuk annyi baracklébe, amennyi ellepi.
A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát és teljesen felverjük.
A zselatint mikróban pár pillanat alatt felolvasztjuk. Kevés krémmel simára keverjük, majd a többihez adjuk és gyorsan összedolgozzuk. A krémből kb 5 púpos evőkanálnyit elveszünk, ezt kenjük majd a tetejére. A nagyobb mennyiségű krémhez forgatjuk a feldarabolt barackot.
Összeállítás:
Az alsó lapot egy tálcára tesszük és meglocsoljuk a baracklé felével. Egyenletesen rákenjük a barackos krémet és rátesszük a másik lapot. Kissé rányomkodjuk a kezünkkel és rálocsoljuk a maradék baracklevet is. Rákenjük a félretett krémet és pár órára vagy egy éjszakára félretesszük.
Felszeleteljük és ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









