Hozzávalók:
Mákos piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat összeforgatjuk. Egy 25*25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel.
Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük a tojásokat, amíg kifehérdik és a térfogata meg nem háromszorozódik. Ekkor beleöntjük az olajat és jól beledolgozzuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a szárazanyagokat is vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
A piskótatésztát az előkészített tepsibe simítjuk és betoljuk a forró sütőbe. Kb 30-35 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, majd két lapba vágjuk.
A barackot kibontjuk és felet félreteszünk a díszítéshez. Atöbbit feldaraboljuk és szűrőbe tesszük. A befőtt levét megtartjuk. A zselatint beáztatjuk annyi baracklébe, amennyi ellepi.
A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot és elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát és teljesen felverjük.
A zselatint mikróban pár pillanat alatt felolvasztjuk. Kevés krémmel simára keverjük, majd a többihez adjuk és gyorsan összedolgozzuk. A krémből kb 5 púpos evőkanálnyit elveszünk, ezt kenjük majd a tetejére. A nagyobb mennyiségű krémhez forgatjuk a feldarabolt barackot.
Az alsó lapot egy tálcára tesszük és meglocsoljuk a baracklé felével. Egyenletesen rákenjük a barackos krémet és rátesszük a másik lapot. Kissé rányomkodjuk a kezünkkel és rálocsoljuk a maradék baracklevet is. Rákenjük a félretett krémet és pár órára vagy egy éjszakára félretesszük.
Felszeleteljük és ízlés szerint díszítjük, majd tálaljuk.