Mákos-almás lepény recept

Hozzávalók egy 23*36 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 12 dkg zsír
- 2-3 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 10 dkg darált mák
- 20 dkg reszelt alma
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg búzadara
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- meggy lekvár
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. Az almákat lereszeljük, levét kinyomkodjuk.
A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és a reszelt almát és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel.
Kétfelé vesszük a tésztát. Felét kinyújtjuk, majd alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük a dzsemmel. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot.Tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Hűlés után kockákra vágjuk és porcukrral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »