Mágnás diós vagy london szelet recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 12 dkg porcukor
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- kb 2 dl sárgabarack lekvár
Tetejére:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - csipet só
- 20 dkg cukor
- fél citrom lereszelt héja
- 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A tojássárgákat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd a vajat is beledolgozzuk.
A tojássárgás masszához hozzáadjuk a citromhéjat, lisztet, sütőport és a sót, majd jól összedolgozzuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk vagy belenyújtjuk. Alaposan lekenjük lekvárral.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a cukrot is és lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját, diót és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összedolgozzuk a habot.
A diós habot egyenletesen rásimítjuk a sütire, majd 170 fokos, alsó-felső sütéssel előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









