Mágnás diós vagy london szelet recept
Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 12 dkg porcukor
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- fél citrom reszelt héja
Töltelék:
- kb 2 dl sárgabarack lekvár
Tetejére:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 20 dkg cukor
- fél citrom lereszelt héja
- 30 dkg darált dió
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A tojássárgákat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd a vajat is beledolgozzuk.
A tojássárgás masszához hozzáadjuk a citromhéjat, lisztet, sütőport és a sót, majd jól összedolgozzuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk vagy belenyújtjuk. Alaposan lekenjük lekvárral.
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd 2-3 részletben beledolgozzuk a cukrot is és lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a citrom héját, diót és a robotgép legalacsonyabb fokozatán összedolgozzuk a habot.
A diós habot egyenletesen rásimítjuk a sütire, majd 170 fokos, alsó-felső sütéssel előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.