Macaron recept

Hozzávalók:
- 12,5 dkg darált mandulapehely
- 25 dkg porcukor
- 12,5 dkg
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nekem ez 4 db volt)
- 0,75 dl kristálycukor = 7,5-8 dkg kristálycukor
Csokoládé krém (ganache):
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3,5 dkg vaj
Elkészítése:
A krém hozzávalóit összeolvasztom, majd kihűtöm, hogy majd a kész macaronokat megkenjem vele.
A darált mandulához hozzáforgattam a porcukrot, majd egy szűrőkanálon átnyomkodtam egy kanállal, tehát jól átszitáltam.
A fentmaradt szemcséket félretettem.
A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot. A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam.
Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb egyforma nagyságú korongokat nyomtam (kb 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat).
40 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról.
Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.
A csokoládé ganache-sal, amit jól kihabosítottam használat előtt, megkenek egy macaront és egy másikat illesztek hozzá.
Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »