Macaron recept
Hozzávalók:
- 12,5 dkg darált mandulapehely
- 25 dkg porcukor
- 12,5 dkg FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (nekem ez 4 db volt)
- 0,75 dl kristálycukor = 7,5-8 dkg kristálycukor
Csokoládé krém (ganache):
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 3,5 dkg vaj
Elkészítése:
A krém hozzávalóit összeolvasztom, majd kihűtöm, hogy majd a kész macaronokat megkenjem vele.
A darált mandulához hozzáforgattam a porcukrot, majd egy szűrőkanálon átnyomkodtam egy kanállal, tehát jól átszitáltam.
A fentmaradt szemcséket félretettem.
A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot. A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam.
Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb egyforma nagyságú korongokat nyomtam (kb 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat).
40 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról.
Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.
A csokoládé ganache-sal, amit jól kihabosítottam használat előtt, megkenek egy macaront és egy másikat illesztek hozzá.
Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.