Macaron

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg darált mandulapehely
  • 25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
  • 0,75 dl kristálycukor = 7,5-8 dkg kristálycukor

Csokoládé krém (ganache):

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3,5 dkg vaj

Elkészítése:

A krém hozzávalóit összeolvasztom, majd kihűtöm, hogy majd a kész macaronokat megkenjem vele.

A darált mandulához hozzáforgattam a porcukrot, majd egy szűrőkanálon átnyomkodtam egy kanállal, tehát jól átszitáltam.

A fentmaradt szemcséket félretettem.

A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot. A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam.

Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb egyforma nagyságú korongokat nyomtam (kb 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat).

40 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.

A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról.

Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.

A csokoládé ganache-sal, amit jól kihabosítottam használat előtt, megkenek egy macaront és egy másikat illesztek hozzá.

Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.