Lusta asszony rétese recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- 1 csomag sütőpor
- 5 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük. Felét, vajjal kikent 32*20 cm-es tepsibe szórjuk.
Rászórjuk a túrót, amibe belekeverünk 1 cs vaníliás cukrot. Erre rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
A tojásokat a tejjel, 1 cs vaníliás cukorral jól elkeverjük és a lisztes keverékre öntjük úgy, hogy teljesen befedje. Kissé megrázogatjuk a tepsit, hogy a tejes masszából minenhová jusson.
A vajat ráreszeljük vagy rávagdossuk a tetejére és 200 fokra melegített sütőben, szép aranybarnára sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje sütés közben, fedjük be alufóliával, hogy meg ne égjen.
Langyosra hűlve szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.