Lúdláb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl víz
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 6 púpozott ek liszt
- 2 dkg kakaópor (1 ek)
- 2 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 5 dkg kakópor (2,5 ek)
- kimagozott meggy vagy befőtt
- rum, vagy rum aroma
Bevonat:
- 1 tábla tortabevonó csoki
- 7 ek olaj
Elkészítése:
Ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe való, az enyém 36×27 cm.
A 6 tojás fehérjét felverjük habnak, az 1 dl vízbe beletesszük a cukrot és szirupot főzünk belőle. Amikor a hab már kemény, hozzácsorgatjuk a forró szirupot és tovább verjük. Egyenként hozzá adjuk a tojások sárgáját is.
Amikor már elég kemény az állaga, óvatosan hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet. Papírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon tűpróbáig(15-20 perc) sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Vízgőz fölött összekeverjünk 3 dl tejet, 6 ek lisztet, 1 ek kakaóport és 2 tojást. Sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd beletesszük a sűrű kihűlt masszát. Hozzáadunk 0,5 dl rumot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is.
Ha kihűlt a tészta vastagon megkenjük a krémmel, szépen elsimítva a tetejét, majd hűtőbe tesszük dermedni.
A bevonathoz a csokit mikróban felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat.
Tipp:
1-2 nappal előbb is elkészíthető, akár fázisonként is, sőt én le is szoktam fagyasztani. Nagyon egyszerű, és nagyon finom, nem kell megijedni a hosszú leírástól! :) A család egyik kedvence.