Lúdláb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl víz
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 dl tej
- 6 púpozott ek liszt
- 2 dkg kakaópor (1 ek)
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 5 dkg kakópor (2,5 ek)
- kimagozott meggy vagy befőtt
- rum, vagy rum aroma
Bevonat:
- 1 tábla tortabevonó csoki
- 7 ek olaj
Elkészítése:
Ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe való, az enyém 36×27 cm.
A 6 tojás fehérjét felverjük habnak, az 1 dl vízbe beletesszük a cukrot és szirupot főzünk belőle. Amikor a hab már kemény, hozzácsorgatjuk a forró szirupot és tovább verjük. Egyenként hozzá adjuk a tojások sárgáját is.
Amikor már elég kemény az állaga, óvatosan hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet. Papírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon tűpróbáig(15-20 perc) sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Vízgőz fölött összekeverjünk 3 dl tejet, 6 ek lisztet, 1 ek kakaóport és 2 tojást. Sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd beletesszük a sűrű kihűlt masszát. Hozzáadunk 0,5 dl rumot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is.
Ha kihűlt a tészta vastagon megkenjük a krémmel, szépen elsimítva a tetejét, majd hűtőbe tesszük dermedni.
A bevonathoz a csokit mikróban felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat.
Tipp:
1-2 nappal előbb is elkészíthető, akár fázisonként is, sőt én le is szoktam fagyasztani. Nagyon egyszerű, és nagyon finom, nem kell megijedni a hosszú leírástól! :) A család egyik kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »