Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Bevonat:
Elkészítése:
Ez a mennyiség egy nagy gáztepsibe való, az enyém 36×27 cm.
A 6 tojás fehérjét felverjük habnak, az 1 dl vízbe beletesszük a cukrot és szirupot főzünk belőle. Amikor a hab már kemény, hozzácsorgatjuk a forró szirupot és tovább verjük. Egyenként hozzá adjuk a tojások sárgáját is.
Amikor már elég kemény az állaga, óvatosan hozzákeverjük a sütőporos, kakaós lisztet. Papírral kibélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig, majd 160 fokon tűpróbáig(15-20 perc) sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Vízgőz fölött összekeverjünk 3 dl tejet, 6 ek lisztet, 1 ek kakaóport és 2 tojást. Sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük.
A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük, majd beletesszük a sűrű kihűlt masszát. Hozzáadunk 0,5 dl rumot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a kimagozott meggyet is.
Ha kihűlt a tészta vastagon megkenjük a krémmel, szépen elsimítva a tetejét, majd hűtőbe tesszük dermedni.
A bevonathoz a csokit mikróban felolvasztjuk és hozzáadjuk az olajat.
1-2 nappal előbb is elkészíthető, akár fázisonként is, sőt én le is szoktam fagyasztani. Nagyon egyszerű, és nagyon finom, nem kell megijedni a hosszú leírástól! :) A család egyik kedvence.