Lisztmentes gesztenyés piskóta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
- 1 tábla tortabevonó
- 3-4 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá. A sárgákat is kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a kiengedett gesztenyét, sütőport is, végül a habot dolgozzuk bele óvatosan.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval leöntjük és elsimítjuk.
Tipp:
A normál piskóta recept alapján készül, a lisztet teljesen a gesztenye helyettesíti, cukor pedig azért kevesebb, mert a bolti fagyasztott gesztenyemasszák cukrozottak.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.