Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lisztmentes gesztenyés piskóta recept

Lisztmentes gesztenyés piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
    • 1 tábla tortabevonó
    • 3-4 ek cukor
    • 1/2 cs sütőpor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá. A sárgákat is kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a kiengedett gesztenyét, sütőport is, végül a habot dolgozzuk bele óvatosan.

    A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Ha kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval leöntjük és elsimítjuk.

    Tipp:

    A normál piskóta recept alapján készül, a lisztet teljesen a gesztenye helyettesíti, cukor pedig azért kevesebb, mert a bolti fagyasztott gesztenyemasszák cukrozottak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá