Lisztmentes gesztenyés piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
- 1 tábla tortabevonó
- 3-4 ek cukor
- 1/2 cs sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá. A sárgákat is kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a kiengedett gesztenyét, sütőport is, végül a habot dolgozzuk bele óvatosan.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval leöntjük és elsimítjuk.
Tipp:
A normál piskóta recept alapján készül, a lisztet teljesen a gesztenye helyettesíti, cukor pedig azért kevesebb, mert a bolti fagyasztott gesztenyemasszák cukrozottak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »