Lisztmentes gesztenyés piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Lisztmentes gesztenyés piskóta

Hozzávalók kb 25*35 cm-es tepsihez:

  • 6 tojás
  • 1 csomag gesztenyemassza (25 dkg)
  • 1 tábla tortabevonó
  • 3-4 ek cukor
  • 1/2 cs sütőpor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral felverjük kemény habbá. A sárgákat is kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a kiengedett gesztenyét, sütőport is, végül a habot dolgozzuk bele óvatosan.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

Ha kihűlt, a tetejét olvasztott tortabevonóval leöntjük és elsimítjuk.

Tipp:

A normál piskóta recept alapján készül, a lisztet teljesen a gesztenye helyettesíti, cukor pedig azért kevesebb, mert a bolti fagyasztott gesztenyemasszák cukrozottak.