Linzer mákos-krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Linzertésztához:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- reszelt citrom héja
- valamint kakaópor
Krémhez:
- 8 ek liszt
- 8 dl tej
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 33 dkg margarin
- 33 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2csomag habfixáló
- mák (20-30 dkg)
- porcukor (ízlés szerint, de kb 10-15 dkg)
- tej (amennyi a mákot ellepi)
- (házi) lekvár
Elkészítése:
Linzertésztát készítek a hozzávalókból, ketté osztom és egyik felébe kakaóport teszek.
Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral, erre jön a leforázott mák.(A mákot felfőzzük a tejben a porcukorral.)
A kakaós linzer tésztából hosszú csíkokat sodrok ezt teszem a mákos töltelékre szép sorban. Előmelegített sűtöben megsütöm. 180 fokon 20-25 perc alatt.
A krémhez a 8 kanál lisztet,8 dl tejjel és a tojás sárgákkal sűrűre főzöm.A margarint a porcukorral és a két vaníliás cukorral kikeverem, majd ha kihűlt a tejes, lisztes keverék akkor óvatosan összekeverjük a porcukros margarinnal. Ez kerül a kihűlt linzer sütire.
A tejszínt felverem a két csomag habfixálóval, majd ezt is rákenem.
A tetejét kakaóporral meghintem. Isteni finom, laktató és mutatós.