Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer mákos-krémes recept

Linzer mákos-krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Linzertésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • reszelt citrom héja
    • valamint kakaópor

    Krémhez:

    • 8 ek liszt
    • 8 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 33 dkg margarin
    • 33 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 2csomag habfixáló
    • mák (20-30 dkg)
    • porcukor (ízlés szerint, de kb 10-15 dkg)
    • tej (amennyi a mákot ellepi)
    • (házi) lekvár

    Elkészítése:

    Linzertésztát készítek a hozzávalókból, ketté osztom és egyik felébe kakaóport teszek.

    Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral, erre jön a leforázott mák.(A mákot felfőzzük a tejben a porcukorral.)

    A kakaós linzer tésztából hosszú csíkokat sodrok ezt teszem a mákos töltelékre szép sorban. Előmelegített sűtöben megsütöm. 180 fokon 20-25 perc alatt.

    A krémhez a 8 kanál lisztet,8 dl tejjel és a tojás sárgákkal sűrűre főzöm.A margarint a porcukorral és a két vaníliás cukorral kikeverem, majd ha kihűlt a tejes, lisztes keverék akkor óvatosan összekeverjük a porcukros margarinnal. Ez kerül a kihűlt linzer sütire.

    A tejszínt felverem a két csomag habfixálóval, majd ezt is rákenem.

    A tetejét kakaóporral meghintem. Isteni finom, laktató és mutatós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá