Linzer mákos-krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Linzertésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás sárga
  • reszelt citrom héja
  • valamint kakaópor

Krémhez:

  • 8 ek liszt
  • 8 dl tej
  • 3 tojás sárgája
  • 33 dkg margarin
  • 33 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 2csomag habfixáló
  • mák (20-30 dkg)
  • porcukor (ízlés szerint, de kb 10-15 dkg)
  • tej (amennyi a mákot ellepi)
  • (házi) lekvár

Elkészítése:

Linzertésztát készítek a hozzávalókból, ketté osztom és egyik felébe kakaóport teszek.

Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral, erre jön a leforázott mák.(A mákot felfőzzük a tejben a porcukorral.)

A kakaós linzer tésztából hosszú csíkokat sodrok ezt teszem a mákos töltelékre szép sorban. Előmelegített sűtöben megsütöm. 180 fokon 20-25 perc alatt.

A krémhez a 8 kanál lisztet,8 dl tejjel és a tojás sárgákkal sűrűre főzöm.A margarint a porcukorral és a két vaníliás cukorral kikeverem, majd ha kihűlt a tejes, lisztes keverék akkor óvatosan összekeverjük a porcukros margarinnal. Ez kerül a kihűlt linzer sütire.

A tejszínt felverem a két csomag habfixálóval, majd ezt is rákenem.

A tetejét kakaóporral meghintem. Isteni finom, laktató és mutatós.