Hozzávalók:
Linzertésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Linzertésztát készítek a hozzávalókból, ketté osztom és egyik felébe kakaóport teszek.
Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral, erre jön a leforázott mák.(A mákot felfőzzük a tejben a porcukorral.)
A kakaós linzer tésztából hosszú csíkokat sodrok ezt teszem a mákos töltelékre szép sorban. Előmelegített sűtöben megsütöm. 180 fokon 20-25 perc alatt.
A krémhez a 8 kanál lisztet,8 dl tejjel és a tojás sárgákkal sűrűre főzöm.A margarint a porcukorral és a két vaníliás cukorral kikeverem, majd ha kihűlt a tejes, lisztes keverék akkor óvatosan összekeverjük a porcukros margarinnal. Ez kerül a kihűlt linzer sütire.
A tejszínt felverem a két csomag habfixálóval, majd ezt is rákenem.
A tetejét kakaóporral meghintem. Isteni finom, laktató és mutatós.