Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legpuhább linzer karika recept

A legpuhább linzer karika
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin vagy vaj
    • 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 cs vaníliás cukrot használok)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk sütőpor
    • fél narancs és fél citrom reszelt héja
    • csipet só

    Továbbá:

    • sárgabarack lekvár
    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    Nagyon fontos, hogy a tészta hozzávalói, beleértve a vajat, a lisztet és a tálat is, hidegek legyenek. Ezeket előzetesen tegyük a hűtőbe, hogy a végleges tészta megőrizze omlós textúráját​.

    A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót.

    Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát.

    Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!

    Pihentetés:

    Miután összeállt a tészta, formáljunk belőle gombócot, és folpackba csomagolva, hogy ne száradjon ki, tegyük a hűtőbe. Nem szükséges egész éjszakára, 1 óra hűtés tökéletesen elegendő neki.

    Szaggatás:

    Dolgozzunk kis adagokkal. Ha nagyobb adag tésztát készítünk, akkor azt osszuk fel több kisebb gombócra, és csak eggyel dolgozzunk egyszerre, a többit tegyük vissza a hűtőbe.

    A tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk.

    Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!

    Sütés:

    A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük

    Az omlós linzert 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt süssük meg. Ha a tésztakorongok színe halvány sárgából rózsaszínbe kezd átcsapni, akkor készen is van. Ne süssük arany barnára, mert attól kiszárad és törékeny lesz, nem omlós​.

    Töltés:

    Az elkészült süteményeket teljesen kihűlve vegyük ki a tepsiből, majd töltsük meg.

    Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz és hűvös helyen tárolva akár hetekig eláll.

    Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

    Különleges töltelék ötletek:

    Tipp:

    A narancs héjától sütés közben nagyszerű illat terjeng a lakásban, valamint nagyon különleges és finom ízt ad a tésztának.

    A linzer karika egy tradicionális édes sütemény, amelynek alapja a gazdag és morzsás linzer tészta.

    Egy csipetnyi nosztalgia és a nagymamák receptjeinek hagyománya vegyül ebben az ínycsiklandó desszertben. A linzer tészta különleges íze és az illatos lekvár közötti tökéletes egyensúlyt érdemes megkóstolni.

    Tökéletesen finom, porcukorral megszórva és egy bögre meleg teával. Bármilyen alkalomra megfelelő, és garantáltan örömteli pillanatokat varázsol a kóstolóknak. Fedezd fel a nagymamák titkos linzer receptjét és készítsd el ezt a klasszikus édességet otthon, hogy ízekben és illatokban gazdag utazásban lehessen részed.

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá