A legpuhább linzer karika recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin vagy vaj
- 10 dkg vaníliás porcukor (én kávédarálón itthon ledarálom a cukrot és vaníliás cukrot, ehhez 1 cs vaníliás cukrot használok)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk sütőpor
- fél narancs és fél citrom reszelt héja
- csipet só
Továbbá:
- sárgabarack lekvár
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
Nagyon fontos, hogy a tészta hozzávalói, beleértve a vajat, a lisztet és a tálat is, hidegek legyenek. Ezeket előzetesen tegyük a hűtőbe, hogy a végleges tészta megőrizze omlós textúráját.
A lisztbe belekeverjük porcukrot és vaníliás cukrot, sütőport és sót.
Hozzáadjuk a vajat/margarint és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a narancs és citrom héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát.
Kitartóan kell gyúrni, össze fog állni!
Pihentetés:
Miután összeállt a tészta, formáljunk belőle gombócot, és folpackba csomagolva, hogy ne száradjon ki, tegyük a hűtőbe. Nem szükséges egész éjszakára, 1 óra hűtés tökéletesen elegendő neki.
Szaggatás:
Dolgozzunk kis adagokkal. Ha nagyobb adag tésztát készítünk, akkor azt osszuk fel több kisebb gombócra, és csak eggyel dolgozzunk egyszerre, a többit tegyük vissza a hűtőbe.
A tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük és kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk.
Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog!
Sütés:
A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük
Az omlós linzert 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt süssük meg. Ha a tésztakorongok színe halvány sárgából rózsaszínbe kezd átcsapni, akkor készen is van. Ne süssük arany barnára, mert attól kiszárad és törékeny lesz, nem omlós.
Töltés:
Az elkészült süteményeket teljesen kihűlve vegyük ki a tepsiből, majd töltsük meg.
Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz és hűvös helyen tárolva akár hetekig eláll.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.
Különleges töltelék ötletek:
Tipp:
A narancs héjától sütés közben nagyszerű illat terjeng a lakásban, valamint nagyon különleges és finom ízt ad a tésztának.
A linzer karika egy tradicionális édes sütemény, amelynek alapja a gazdag és morzsás linzer tészta.
Egy csipetnyi nosztalgia és a nagymamák receptjeinek hagyománya vegyül ebben az ínycsiklandó desszertben. A linzer tészta különleges íze és az illatos lekvár közötti tökéletes egyensúlyt érdemes megkóstolni.
Tökéletesen finom, porcukorral megszórva és egy bögre meleg teával. Bármilyen alkalomra megfelelő, és garantáltan örömteli pillanatokat varázsol a kóstolóknak. Fedezd fel a nagymamák titkos linzer receptjét és készítsd el ezt a klasszikus édességet otthon, hogy ízekben és illatokban gazdag utazásban lehessen részed.