Isler szeletben recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj / margarin
- csipet só
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tetejére:
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg étcsoki
- mandulaforgács
A töltéshez:
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát három részra osztjuk, és kb. 25×25 cm-es méretűre nyújtjuk majd megsütjük, kb. 10-12 perc alatt. De ez függ a sütőtől is!
A kihűlt lapokat megtöltjük ízlés szerint lekvárral, nálam vegyes gyümi volt :)
A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és simára keverjük. Ha már egy kicsit hűlt rákenjük a tészta tetejére. A csokinkra morzsolhatunk mandulát, de akár kókuszreszelékkel is díszíthetjük.
Egy éjszakát pihentetjük és szeleteljük. Isteni finom!
Tipp:
Igazán könnyű elkészíteni, nincsc vele annyi munka, mint az apró testvérénél :) Illeskrisz oldalán akadtam rá a receptre. Egy kicsit változtattam a recepten.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »