Isler szeletben recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg vaj / margarin
- csipet só
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A tetejére:
- 1,5 dl tejszín
- 15 dkg étcsoki
- mandulaforgács
A töltéshez:
- ízlés szerint lekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát három részra osztjuk, és kb. 25×25 cm-es méretűre nyújtjuk majd megsütjük, kb. 10-12 perc alatt. De ez függ a sütőtől is!
A kihűlt lapokat megtöltjük ízlés szerint lekvárral, nálam vegyes gyümi volt :)
A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és simára keverjük. Ha már egy kicsit hűlt rákenjük a tészta tetejére. A csokinkra morzsolhatunk mandulát, de akár kókuszreszelékkel is díszíthetjük.
Egy éjszakát pihentetjük és szeleteljük. Isteni finom!
Tipp:
Igazán könnyű elkészíteni, nincsc vele annyi munka, mint az apró testvérénél :) Illeskrisz oldalán akadtam rá a receptre. Egy kicsit változtattam a recepten.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »