Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A nagymama omlós linzere recept

A nagymama omlós linzere
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g liszt
    • 200 g margarin vagy vaj
    • 100 g otthon porcukor 1 csomag vaníliás cukorral összedarálva
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teáskanál sütőpor
    • fél narancs és fél citrom reszelt héja
    • csipet só

    Továbbá:

    • lekvár a töltéshez (jelen esetben házi eperlekvár)
    • porcukor a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Tészta:

    Győződjünk meg arról, hogy a hozzávalók, beleértve a vajat, a lisztet és a tálat is, hűvösek legyenek. Tegyük őket a hűtőbe a tészta omlós textúrájának megőrzése érdekében.
    A liszthez adjuk a porcukrot, sütőport és a sót, majd keverjük össze.

    Adjuk hozzá a vajat/margarint, morzsoljuk el alaposan, majd reszeljük hozzá a narancs és citromhéjat. Ezt követően a tojássárgával dolgozzuk össze a tésztát, amíg össze nem áll. Dolgozzunk gyors mozdulatokkal.

    Pihentetés:

    Formáljunk a tésztából gombócot, csomagoljuk folpackba és hűtőben pihentessük.

    Szaggatás:

    Dolgozzunk kis adagokban. Nagyobb adag tészta esetén osszuk fel kisebb gombócokra.

    A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, majd szaggassuk ki. A maradék tésztát gyúrjuk össze és ismételjük meg a folyamatot.

    Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne melegedjen fel, mert ragadni fog!

    Sütés:

    A kiszaggatott tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

    Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig. Amikor a tészta színe halvány sárgából rózsaszínre vált, kivehetjük.

    Ne süssük túl, hogy omlós maradjon.

    Töltés és tálalás:

    Hagyjuk teljesen kihűlni, majd töltsük meg a lekvárral.

    Dobozban tárolva a sütemény másnapra megpuhul.

    Tálalás előtt szórjuk meg vaníliás porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá