Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
Győződjünk meg arról, hogy a hozzávalók, beleértve a vajat, a lisztet és a tálat is, hűvösek legyenek. Tegyük őket a hűtőbe a tészta omlós textúrájának megőrzése érdekében.
A liszthez adjuk a porcukrot, sütőport és a sót, majd keverjük össze.
Adjuk hozzá a vajat/margarint, morzsoljuk el alaposan, majd reszeljük hozzá a narancs és citromhéjat. Ezt követően a tojássárgával dolgozzuk össze a tésztát, amíg össze nem áll. Dolgozzunk gyors mozdulatokkal.
Formáljunk a tésztából gombócot, csomagoljuk folpackba és hűtőben pihentessük.
Dolgozzunk kis adagokban. Nagyobb adag tészta esetén osszuk fel kisebb gombócokra.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra, majd szaggassuk ki. A maradék tésztát gyúrjuk össze és ismételjük meg a folyamatot.
Ügyeljünk arra, hogy a tészta ne melegedjen fel, mert ragadni fog!
A kiszaggatott tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig. Amikor a tészta színe halvány sárgából rózsaszínre vált, kivehetjük.
Ne süssük túl, hogy omlós maradjon.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd töltsük meg a lekvárral.
Dobozban tárolva a sütemény másnapra megpuhul.
Tálalás előtt szórjuk meg vaníliás porcukorral.