Levegős diós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 120 g darált dió
A kifli díszítéséhez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- dekorcukor
Elkészítése:
Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kifliformákat étolajjal kikenünk.
A formákat kb 3/4-ig megtöltjük a tésztával. A kifliket egy nagy tepsire sorakoztatjuk.
A süteményeket 170 fokon 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk. A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze.
A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük.
Miután kihűlt, a felolvasztott csokoládé és étolaj keverékébe mártjuk a kiflik végeit.
Rácsra tesszük és kókuszreszelékkel, dekorcukorral díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »