Levegős diós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 120 g darált dió
A kifli díszítéséhez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- dekorcukor
Elkészítése:
Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kifliformákat étolajjal kikenünk.
A formákat kb 3/4-ig megtöltjük a tésztával. A kifliket egy nagy tepsire sorakoztatjuk.
A süteményeket 170 fokon 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk. A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze.
A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük.
Miután kihűlt, a felolvasztott csokoládé és étolaj keverékébe mártjuk a kiflik végeit.
Rácsra tesszük és kókuszreszelékkel, dekorcukorral díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »