Levegős diós kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 120 g darált dió
A kifli díszítéséhez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- dekorcukor
Elkészítése:
Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A kifliformákat étolajjal kikenünk.
A formákat kb 3/4-ig megtöltjük a tésztával. A kifliket egy nagy tepsire sorakoztatjuk.
A süteményeket 170 fokon 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk. A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.
Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze.
A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük.
Miután kihűlt, a felolvasztott csokoládé és étolaj keverékébe mártjuk a kiflik végeit.
Rácsra tesszük és kókuszreszelékkel, dekorcukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









