Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Levegős diós kifli recept

Levegős diós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg finomliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 12,5 dkg vaj
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 120 g darált dió

    A kifli díszítéséhez:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • dekorcukor

    Elkészítése:

    Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

    A kifliformákat étolajjal kikenünk.

    A formákat kb 3/4-ig megtöltjük a tésztával. A kifliket egy nagy tepsire sorakoztatjuk.

    A süteményeket 170 fokon 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk. A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.

    Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze.

    A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük.

    Miután kihűlt, a felolvasztott csokoládé és étolaj keverékébe mártjuk a kiflik végeit.

    Rácsra tesszük és kókuszreszelékkel, dekorcukorral díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá