Levegős diós kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 120 g darált dió

A kifli díszítéséhez:

  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • dekorcukor

Elkészítése:

Egy tálban a hozzávalókat összegyúrjuk és egy liszttel beszórt nyújtódeszkán cipó alakúra formázzuk, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A kifliformákat étolajjal kikenünk.

A formákat kb 3/4-ig megtöltjük a tésztával. A kifliket egy nagy tepsire sorakoztatjuk.

A süteményeket 170 fokon 15 percig sütjük, ez attól függ, mennyire barna süteményeket szeretnénk. A sütés során a kifliknek fel kell fújódniuk.

Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de még legalább 5 percig nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, így a sütemény nem esik össze.

A még meleg kifliket óvatosan kiütjük a formából és kihűtjük.

Miután kihűlt, a felolvasztott csokoládé és étolaj keverékébe mártjuk a kiflik végeit.

Rácsra tesszük és kókuszreszelékkel, dekorcukorral díszítjük.