Lekváros linzerkocka recept

Elkészítése:
Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg margarinnal, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk, és összegyúrjuk a tésztát. Ezután három részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20×30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá, és a lekváros világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral. Az utolsó lapot is kinyújtjuk és a kakaós lekváros lapra helyezzük ezzel befedve a tésztát. Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195°C-on 20 perc alatt átsütjük.
Amíg a tészta sül kikeverjük a tetejére a mázat: a tojássárgáját összekeverjük a porcukorral kézi habverő segítségével. Miután megsült a tészta a mázat azonnal a tetejére kenjük, hogy megdermedjen.
Majd miután kihűlt felszeleteljük, és fogyaszthatjuk is. Sok sikert és Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Egyszerű, tartós, könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény ami a család kedvencévé fog válni! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »