Lekváros virágok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 300 g finomliszt
- 100 g vaj
- 100 g tejföl
- 30 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag vaníliás cukor
- 0,5 csomag sütőpor
- 0,5 evőkanál ecet
- csipet só
Továbbá:
- sütésálló lekvár
- porcukor
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a por és vaníliáscukrot, majd a sót, sütőport is. Ezután hozzáadjuk a kockázott vajat és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk vele.
Hozzáadjuk a tejfölt, tojást és az ecetet, majd az egészet puha, ruganyos tésztává gyúrjuk.
A kész tésztát elfelezzük, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Az egyik felét egy nyújtólapon kb 3 mm vastagra, nagyjából téglalap alakúra kinyújtjuk és kb 6*6 cm-es kockákra vágjuk. A kockákat az egyik átló mentén félbe hajtjuk, majd a két sarkát összecsípjük alaposan (tényleg jó alaposan, különben sütés közben szét fog nyílni!) és tepsibe sorakoztatjuk az így megformázott tésztákat. A maradék tésztát is így formázzuk meg.
A lekvárt egy kicsi habzsákba tesszük és a megformázott tészákba töltjük, a közepükbe ahol hely alakult ki. Vigyázzunk, hogy ne töltsünk bele sokat!
170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha az alja kezd színesedni, de a teteje még fehér.
Amikor kihűltek, akkor porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűs nyári örömök: 9 isteni gyümölcsleves recept
Ebben a válogatásban kilenc különleges gyümölcslevest gyűjtöttünk össze, am
Tovább olvasom »
A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »